наднормено тегло, хирургия, пластична, пластични, операция, операции, остслабване .

Клиника по пластична и естетична хирургия - д-р Ангел Енчев.

БългарскиРуски

Наднормено тегло

Наднормено тегло - Д-р Ангел Енчев

Кои хормони са виновни за трупането на мазнини в определени зони на тялото?

Мазнините в тялото не се разпределят равномерно навсякъде, при всеки човек натрупванията са в различна част на тялото. Това са така наречените „проблемни зони“.

Нивата на хормоните са отговорни за всичко, което се случва с нас, с нашето настроениеформата на тялото, с физиката ни и разбира се на сексуалните пориви. 

Хормоните, също така контролират, къде да се натрупват мазнини по тялото ни. Това е основната причина, поради която мъжете обикновено имат мазнини на корема, а жените-на бедрата. В зависимост от това, в коя част на тялото се наблюдава натрупване на мазнини, можем сами да преценим, кой вид хормон е виновен за това.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА РЪЦЕТЕ И ГЪРДИТЕ
Причина: Ниски нива на Тестостерон. Натрупването на мазнини в ръцете и гърдите е свързана с ниски нива на андрогени или мъжки хормони, включително тестостерон.
Решение: За да се повиши тестостерона, трябва да се наблегне на хранене със здравословни мазнини, повече протеини, трениране с тежести и осигуряване на достатъчно количество витамин В, цинк и магнезий.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА РАМЕНЕТЕ И ХАНША
Причина: Инсулин. Инсулиновите пикове в кръвта са провокирани от захарите. В случай на промяна в нивото на инсулина, натрупването на мазнини в „любовните дръжки“, се засилва. Това е типът мастни натрупвания за тези, които обичат сладко.
Решение: Минимизиране на захарта и въглехидратите с висок гликемиченн индекс (ГИ). Силно препоръчително е консумирането на повече протеини и мазни риби, по-честото хранене, за да се избегнат възходи и падения на глюкозата в кръвта.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА КОРЕМА
Причина: Кортизол. Кортизолът, е хормон на стреса. Този хормон е отговорен за натрупването на мазнини в областта на корема при мъжете, и в областта на бедрата при жените.
Решение: Освен, че се препоръчва по-спокойният начин на живот, е необходимо да се избягват храни, причиняващи „стрес“ в тялото /напр. захарни изделия/, както и осигуряването на достатъчно количество витамин С, витамин В5 и магнезий.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА БЕДРАТА
Причина: Естроген. Женските хормони, определят натрупването на мазнини в ханша и бедрата, което води до така наречената форма на тялото тип Круша /при жените/ и тип Ябълка /при мъжете/.
Решение: Един от проблемите с естрогена е метаболизма. Ако тялото не успее да се справи с нивата на естроген, то те остават пермаментно високи. За да се помогне на черния дроб да елиминира естрогена, трябва да се консумират броколи, соя и добавки с витамини В6, В12 и фолиева киселина.


При всички случаи, е важно да помним: Натрупването на мазнини, идва и от факта, че тялото приема повече калории, отколкото изразходва.Без значение, в коя част на тялото се натрупват повече мазнини, правилната формула за поддържане на добра форма е „Режим на хранене и физически упражнения”.Мерцедес Медлайн Клиник BAMBAS Алерган Приморец Gabriel
Nagor Мерцедес Polytech Regenlab